25 травня, трудове навчання 7 клас


7 клас
Трудове навчання 

Доброго дня, шановні учні! 

Цікаві факти про побутову техніку


1. У 1870 році з’явився перший механічний віночок. Як і будь-яка інша техніка, цей прилад пройшов кілька етапів вдосконалення і вже в 1910 році в магазинах Америки з’явилися перші міксери. Оскільки ціна такої техніки була занадто висока – 3000 доларів – придбати його міг не кожен. Та й вага виробу становила 30 кілограм.

2. У 1922 році винайшли такий прилад, як блендер. Перша модель була призначена для змішування сиропу і води з кристалами вуглекислоти. Минуло небагато часу, і вже в 1935 році така побутова техніка вже могла шинкувати, подрібнювати.

3. Кавоварка з фільтром була винайдена в 1806 році. Принцип роботи такої машини був наступний: кипляча вода лилася на мелену каву, що лежить на металевому ситі.

4. Персі Спенсер придумав мікрохвильову піч. Він працював у лабораторії і звернув увагу на те, що коли співробітники проходили повз працюючого магнетрона, то шоколадки в кишенях танули, а металеві деталі одягу сильно нагрівалися. Проводилось чимало експериментів, і в результаті з’явилася металева коробка з магнетроном. Її призначенням було нагрівання їжі. Цей прилад був запатентований в 1945 році. Перші моделі мікрохвильової печі можна було придбати вже в 1947 році. Вага машини складала 340 кілограм, а висота – 175 сантиметрів.

5. У 1782 році винайшли ручну пральну машину. Спеціальна рукоятка приводила машину в дію. Такий корисний винахід, як електрична пральна машина з’явилася в 1906 році.

6. У Британії в 1901 році з’явився перший вакуумний пилосос. Він перевозився за допомогою кінної вози. При роботі апарат залишався зовні, а в приміщення підбивалися шланги, якими чистилися килими. Можна припустити, що такий апарат видавав гучні звуки. Потужність апарату становила 5 кінських сил.

Комментарии